Deze week staat de 37e verkoopuitdaging online!

Elke week een verkoopuitdaging, elke week een winnaar! Dit is alweer de 37e week waarin we een verkoopuitdaging publiceren in de Train ‘n Gain micro-learning app.

Jij kunt ook meedoen, kosteloos! Hoe goed zijn jouw onderhandelingsvaardigheden?Je kunt in het Engels, Nederlands of Duits reageren. Wij vertalen het winnende antwoord. De winnaar wordt elke maandagavond bekend gemaakt, waarna de uitdaging voor de komende week wordt bedacht. Heb je een leuk idee voor een uitdaging waarmee je worstelt? Laat het ons weten, deze kunnen we wellicht geanonimiseerd plaatsen!

De uitdaging van deze week (week 46/2018)

Je bent met een klant aan het praten over jouw prijsvoorstel voor volgend jaar (zie de vorige uitdaging).

Je hebt een korting aangeboden van 1% voor volgend jaar, plus 1 extra procent voor elk volgende jaar, gedurende in totaal 4 jaren.
De klant reageerde erg emotioneel dat dit niet genoeg was, waarna jij uitlegde wat jouw aanbod eigenlijk betekent:

“Dit meerjarencontract fixeert de prijs voor de komende 4 jaren, op € 100 per eenheid.  Daardoor bespaart u zich de prijsverhoging van 2% voor de komende 4 jaren. Eigenlijk betekent dat een reële korting van 3% volgend jaar (99/102), een korting van 6% in het tweede jaar (98/104), 8,5% in het derde jaar en zelfs meer dan 11% in het vierde jaar. Ik kan mij voorstellen dat deze kortingspercentages interessant zijn voor u, zeker als u in ogenschouw neemt dat de wereldwijde markt zeer in beweging is. Door dit voorstel te accepteren, bent u 4 jaren in een veilige positie, alle kosten/prijsstijgingen nemen wij voor onze rekening.”

Na deze uitleg zwijgt je klant even en denkt na over wat je zojuist zei. Dan reageert hij: “Dank je wel voor je uitleg. Het idee dat ik niet blootgesteld word aan prijs- en kostenstijgingen bevalt me wel. Maar die 1% korting voor volgend jaar vindt ik wel erg weinig. Is dat het beste wat je kunt doen?”

Hoe zou jij reageren?

Download de app in de Appstore of Play Store en reageer vóór de eerstkomende maandag, 17 uur (CET).