Privacyverklaring 

1 maart 2018

Je privacy is voor Train ’n Gain BV van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen via onze apps en website.
Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met Train ’n Gain BV.

Gebruik van persoonsgegevens

Als je onze app(s) gebruikt, registreert of deelneemt aan een webinar of onze website bezoekt, gegevens in formulieren achterlaat of bij het aankopen van onze producten, kunnen wij de volgende informatie over jou verkrijgen:

  • Je naam
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Geslacht
  • Je gebruikers- of nickname
  • Je (profiel-) foto (bepaal je zelf)
  • IP-adres
  • Leerresultaten, en antwoorden op vragen en uitdagingen in de app
  • Reacties op vragen en polls in webinars

De wet noemt dit “persoonsgegevens” en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit lees je hieronder.
Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de website, de app of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Je account

Bij bepaalde onderdelen van onze website en app moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de app.
We bewaren deze informatie zo lang als je account bestaat. Je kunt via je account informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

Toegang app en webinars

De app heeft een pagina waar je zelf dingen kunt instellen, opgeven en wijzigen. Wij houden bij wat je gedaan hebt en wanneer, zodat daar bewijs van is.
We bewaren deze informatie zo lang als je klant bij ons bent, en zes maanden daarna. Dit is nodig voor onze bedrijfsvoering en om klachten af te kunnen handelen. Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. Wij moeten bijvoorbeeld bewijs van je aankoop en je factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

Afhandelen bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.
We bewaren deze informatie zo lang als nodig is om de bestelling af te handelen, en daarna totdat de garantie is verstreken. Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. Wij moeten bijvoorbeeld bewijs van je aankoop en je factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

Een abonnement afsluiten

Je kunt bij ons of op onze website een betaald abonnement afsluiten. Hierbij gebruiken wij je persoonsgegevens om de betaling af te handelen. Wij krijgen dan informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.
We bewaren deze informatie zo lang als het abonnement bestaat, en zes maanden daarna. Dit is nodig voor onze bedrijfsvoering en om klachten af te kunnen handelen. Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. Wij moeten bijvoorbeeld bewijs van je aankoop en je factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

Reclame en nieuwsbrief

Wij willen jou relevante informatie, tips en adviezen sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten van ons. Dit doen wij:

  1. per e-mail
  2. via social media

Als je gebruik maakt van onze app, website, webinars of andere diensten en jezelf identificeert, ben je direct ook geabonneerd op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Contactformulier

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet je bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

Locatiegegevens

Als je onze website bezoekt kunnen we meestal zien vanaf welke locatie je ons bezoekt. We slaan dit op in ons systeem.

App store, Playstore

Onze app moet je downloaden via de app-winkel van Apple of Google. Wij hebben geen controle over wat deze bedrijven doen met je persoonlijke informatie. Lees dus ook altijd hun privacyverklaringen.

Publicatie in de app

Met onze app leer je bijvoorbeeld verkopen of leidinggeven en het is de bedoeling dat je daarbij de strijd met andere gebruikers aangaat. Die kunnen dus bepaalde informatie van jou zien, tenzij je dit niet wilt. Als je onze app gebruikt, kunnen de volgende persoonsgegevens zichtbaar worden in de app voor andere gebruikers:

  • Jouw zelf gekozen gebruikersnaam- of nickname
  • Het aantal vragen dat je hebt beantwoord
  • De gemiddelde score per vraag
  • Jouw positie in de ranglijst

In het instellingenscherm van de app kun je voorkomen dat jij in het leaderboard wordt weergegeven, andere gebruikers kunnen dan de bovenstaande gegevens dus niet zien.

Indien je vriendenverzoeken van andere gebruikers accepteert, kunnen die bovendien de volgende informatie van jou zien:

  • Je (profiel-) foto (als je die hebt geüpload)
  • De goed/fout informatie per vraag
  • Het aantal uitdagingen waaraan je hebt meegedaan

Indien het bedrijf waar je werkt de toegang tot de app heeft betaald, kunnen zij jouw leidinggevende(n) aanwijzen, die dan kan zien wanneer je voor het laatst actief was in de app, welke positie je hebt, wat je scores zijn, welke vragen je goed of fout had en aan hoeveel uitdagingen je hebt meegedaan.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven je persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als dat nodig is voor onze app of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).
Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie.
In onze app zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Cookies

Onze website en app gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze app werken dan niet goed meer.
Wij staan Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen niet anonimiseren.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website of app wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.
Je hebt de volgende rechten:

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • Het laten corrigeren van fouten
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • Intrekken van toestemming
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Onze contactgegevens
Train ’n Gain BV
Kloosterlaan, 31
5235BA ’s-Hertogenbosch
info@trainngain.com