Over ons:
Train ’n Gain helpt verkopers met
het efficiënt trainen van vaardigheden.


Ondersteund door 35 jaar verkoopervaring, 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van leeroplossingen
en 15 jaar trainingservaring hebben wij in 2017 de ultieme verkooptraining gelanceerd.Sinds 2012 biedt Train ’n Gain oplossingen die het leuker én makkelijker maken om kennis en vaardigheden effectiever te trainen. Sinds medio 2017 bieden wij een unieke, op micro-learning gestoelde verkooptraining aan. Lees hieronder ons verhaal.


2012: Het idee


Paul Smulders, oprichter en CEO van Train ’n Gain heeft zich er altijd over verbaasd hoeveel mensen vergeten na deelname aan een training. Slecht een klein gedeelte van de leerstof blijft hangen en de rest zakt binnen enkele weken weg. Sinds 2002 geeft Paul verkooptrainingen aan medewerkers van kleine en grote bedrijven en heeft hij wereldwijd verkopers naar een hoger niveau gebracht.

“In 2012 kreeg ik het idee om mijn verkooptrainingen een follow-up te geven met ​​e-learning. Die zou video’s van verkoopsituaties tonen en de deelnemer moest daar op reageren. Ik sprak daar met Lex van Sonderen over, een voormalige collega van mij, en we waren het snel eens dat dit een unieke aanpak zou zijn voor verkooptrainingen.

Samen hebben Paul en Lex in 2012 Train ’n Gain opgericht.
2013 – 2014: Eerste e-learning systeem


In 2013 hebben we een kleine 600 video’s ontwikkeld. Deze video’s laten situaties zien die in veel verkoopgesprekken voorkomen. Bij een groot aantal scenario’s wordt zowel een goede als een foute aanpak getoond, wat zich goed leent voor educatieve doeleinden.
Daarnaast hebben we onze eerste stapjes gezet in de ontwikkeling van een e-learning systeem. De video’s werden in een context geplaatst: er werden vragen en antwoorden bij de video’s bedacht en het geheel werd door een aantal grote trainingsbureau’s en in-house academies gebruikt als aanvulling op bestaande trainingen.

Lex van Sonderen, mede-oprichter en CTO van Train ’n Gain:

“Het eerste e-learning systeem was qua mogelijkheden vrij beperkt, maar in essentie maakte dat niet eens zoveel uit. We kregen veel positieve reacties van deelnemers die na afloop van de training verder konden leren in ons e-learning systeem. Bij follow-up trainingen was het verschil al goed merkbaar tussen deelnemers die wel e-learning hadden gedaan en deelnemers die de module niet hadden afgenomen. Dat was voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zaten.”


2015 – 2016: Gamification en app


De ontwikkeling van het e-learning systeem ging verder. In 2015 hebben we het bestaande systeem volledig aangepast en op basis van voortschrijdend inzicht opnieuw opgebouwd. Het systeem werd verrijkt met een flinke dosis gamification: spelelementen die het vooral motiverender en leuker maken om te leren.

Valentijn Smulders, projectleider en hoofd ontwikkeling bij Train ’n Gain:

“Toen we medio 2015 gamification lanceerden begon het écht leuk te worden. Binnen een dag nadat het systeem bij de eerste klant werd gelanceerd moesten we extra servers bijplaatsen, omdat iedereen binnen het bedrijf tegelijk probeerde de topscore te halen. De kracht van gamification werd ons al snel duidelijk en een nieuw idee volgde.”

De volgende etappe in de reis van Train ’n Gain was de ontwikkeling van onze eerste micro-learning app: Train ’n Gain Daily. Deze app stuurde elke dag een nieuwe video, voorzien van een opgave naar de telefoon van gebruikers. Zo werden deelnemers er steeds aan herinnerd om een paar minuten bezig te zijn met leren en het ontwikkelen van vaardigheden.
2017: Complete verkooptraining


Inmiddels heeft Train ’n Gain een unieke propositie, die mensen helpt op een leuke én efficiente manier verkoopvaardigheden te ontwikkelen. De video’s, gamification, app en micro-learning zijn verbeterd en samengevoegd met interactieve klassikale trainingen. Daarnaast is een nieuw element toegevoegd: interactieve live webinars die verdieping geven op onderwerpen uit de verkooptraining. De combinatie van al deze zaken maakt dat we nu een complete en op zichzelf staande verkooptraining kunnen aanbieden.
De combinatie van relatief korte, intensieve klassikale sessies, webinars en micro-learning in de app verhoogt het leerrendement en is de beste oplossing voor drukke professionals.

Onze verkooptraining is verkrijgbaar als drie pakketten:

Het Economy pakket is praktijkgerichte online verkooptraining die webinars combineert met micro-learning.

Het Professional pakket is de ultieme combinatie van klassikale training en online verdieping, geschikt voor iedere verkoper.

Het Premium pakket is geschikt voor bedrijven met een team van verkopers en een specifieke trainingsbehoefte.