Blijft jouw mail box ook lekker leeg?

Als je niet hebt gehoord over de AVG ( Algemene Verordening Gegevensbescherming), dan moet je haast wel onder een steen hebben geleefd de afgelopen weken. Het zal je dan in elk geval zijn opgevallen dat tientallen bedrijven je hebben gemaild hoe belangrijk je privacy als donderslag bij heldere hemel voor ze is geworden. Plotseling mag je het aangeven of je hun mails wilt blijven ontvangen. Ik kreeg mails van organisaties, waarvan ik niet weet hoe ze ooit aan mijn e-mail adres zijn gekomen en die jarenlang mijn mailbox hebben vervuild. En die me steeds maar weer bleven bestoken met ongevraagde aanbiedingen en onzin waarom ik niet heb gevraagd en waarin ik niet ben geïnteresseerd.

Heb jij dat nu ook? Dat je met sadistisch genoegen zo’n mail verwijdert zonder dat je op die opt-in link klikt?

Het ruimt wel lekker op moet ik zeggen. Ik merk dat mijn mailbox elke dag leger blijft.
En toch mis ik het wel een beetje. Het was toch een beetje dagelijkse routine geworden: het doorakkeren van zo’n 150 mails in mijn verschillende mailaccounts omdat ik toch altijd bang ben iets belangrijks te missen.
Ook bij Train ‘n Gain heb ik rigoreus de bijl gezet in mijn database. Ik heb mijn relaties al enige tijd geleden gevraagd (voor de grote hausse) om toestemming om mijn nieuwsbrief te mogen blijven versturen. En bestaande gebruikers van mijn producten zelf in de nieuwe database gezet. Ook dta ruimt lekker op. De meeste mensen die erin staan ken ik persoonlijk.

Niets menselijks is mij vreemd. Ik ben dan ook zo inconsequent als wat. Ik vind het jammer mijn pennevruchten over verkooptechnieken nu door minder mensen worden ontvangen. Dat is ook jammer voor die mensen, want ik begreep van degenen die de moeite namen om ze te lezen, dat ze het zeer interessant vonden.
De tips die ik geef zijn vaak de enige nieuwe dingen die je leert in een kostbare tweedaagse verkooptraining van gerenommeerde trainingsinstituten. Het zijn die zaken die je opschrijft en bewaart. En die krijg je gratis, voor niets!
Omdat je mailbox nu waarschijnlijk ook lekker leeg is en je, net als ik, heel veel tijd per dag bespaart, is het voor jou nu misschien de moeite waard om je op die nieuwsbrief te abonneren. Ik beloof plechtig dat

  • ik je niet meer dan 12 keer per jaar een nieuwsbrief stuur
  • ik er voor zorg dat er interessante informatie in staat
  • je altijd kunt afmelden

Inschrijven kan hier.

Hartelijk dank!


Paul Smulders